Nieuws

Listen to the Music op 13 oktober

13 Oktober is het dan eindelijk zover, maar wie doen er eigenlijk mee aan het Triple Concert van SWE Apollo, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de hoofd sponsoren Bruins Betonstaalvlechtbedrijf te Staphorst en Hoveniersbedrijf Vellinger te de Wijk?

Melody en Percussion Band (MPB) van Concordia is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een toonaangevend muziekkorps. Niet alleen in Krimpen aan den IJssel, maar in heel Nederland kent, speelt men zelfs muziek van dit slagwerkorkest.
"Ambassadeurs van deze muziekvorm" werden zij ooit genoemd.

Popkoor Nameless uit de Wijk/IJhorst is deze avond ook van de partij!
Nameless is opgericht in het jaar 2000. Het is een gemengd koor dat bestaat uit ongeveer 40 leden en onder leiding staat van dirigente Claudia Conijn.

De drie verenigingen zullen zowel gezamenlijk, als individueel optreden. Nummers van Michael Jackson, Normaal, Wim Sonneveld, Smoke on the Water en een medley van Marco Borsato staan op het programma.
De ingrediënten voor een muzikale TOP-avond zijn dus aanwezig!

Sporthal De Slenken wordt op 13 oktober 2018 omgetoverd tot een ware concertzaal! De zaal is open om 19.30 uur en het Triple concert start om 20.00 uur.
Na afloop, zo ongeveer om 22.30 uur, zorgt de band Bruun Brood in de kantine van de sporthal, voor een gezellige afterparty. Er kan worden nagepraat en de voetjes kunnen ook nog van de vloer.

SWE Apollo pakt uit met Triple Concert op 13 oktober

Terwijl voor de meeste personen de vakantie achter de rug is, komt ook het muzikale leven bij de Koninklijke Muziekvereniging Apollo weer in een stroomversnelling.
Tal van activiteiten staan de komende periode op het programma en één ervan is het Triple Concert met medewerking van Popkoor Nameless uit de Wijk/IJhorst en Melody Percussion Band Concordia uit Krimpen aan den IJssel!
Dit optreden in Sporthal De Slenken belooft weer een hoogtepunt te worden in de rijke historie van het Slagwerkensemble. Waar in het verleden al gemusiceerd werd met o.a. Rockband Big John en tevens medewerking verleend werd aan een kerstconcert van Univé in Theater De Meenthe in Steenwijk, pakt het SWE nu weer op verrassende wijze uit!
Een combinatie tussen melodisch slagwerk en zang, zoals nummers van o.a. The Blues Brothers, Normaal, Michael Jackson, filmmuziek en TOTO. De dirigenten van de drie verenigingen zijn er van overtuigd, dat je dit optreden, met meer dan 75 muzikanten op het podium niet mag missen!
De jubileum commissie is druk bezig met de voorbereiding. Zowel muzikaal als op het organisatorische vlak. Het Triple Concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de hoofdsponsoren Hoveniersbedrijf Vellinger uit De Wijk en Betonstaalvlechtbedrijf Bruins uit Staphorst.
De vakantie is voorbij en zowel in Krimpen aan de IJssel als in De Wijk en omgeving wordt alweer druk gerepeteerd. Houd de diverse media in de gaten, want je bent er toch bij op 13 oktober 2018 in Sporthal De Slenken?

Triple concert

Muzikale tour de Wolden

In het kader van het 120 jarig bestaan houdt Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk op 15 september een muzikale tour door gemeente de Wolden. Hierbij doen de musici meerdere dorpen aan die een muziekvereniging huisvesten.
Om 13.15 uur zal Apollo in samenwerking met vereniging Bergklanken voor de kerk in Berghuizen aftrappen. Na dit concert zullen de leden van Apollo doorreizen naar Ruinen om daar op de Brink een gezamenlijk concert te geven met Sempre Sereno en Crescendo om 14.30 uur. Om 15.45 uur staat het volgende concert gepland in samenwerking met Woudklank, DES en Con Amore, dit concert zal plaatsvinden voor het gemeentehuis in Zuidwolde. De concertreeks wordt om 17.00 uur afgesloten in de Wijk voor de molen.
Bij slecht weer zullen we verplaatsen naar binnen locaties welke indien nodig worden gecommuniceerd.
Komt u ook?

Galaconcert Apollo in Ogterop

Ter gelegenheid van het 120 jarig bestaan van Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk zal het harmonieorkest op zondagmiddag 18 november 2018 een galaconcert verzorgen met medewerking van Karin Hertsenberg.
Het harmonieorkest welke de afgelopen jaren vele lichte populaire concerten heeft gegeven, toont haal veelzijdigheid door nu een concert te geven welke zich kenmerkt door een licht klassiek karakter.
Karin Hertsenberg is een Oldenzaalse sopraan welke onder andere bekend is van het winnen van het TROS Tv-programma “Una Voce Particolare” van Ernst Daniël Smid. Daarnaast haalde ze een eervolle prijs bij het Euregio Vocalisten Concours in Terborg en is ze een veel gevraagde soliste voor diverse rollen in opera’s, operettes en musicals. Ook treedt Karin op met diverse nationale en internationale orkesten en koren.
Het harmonieorkest en Karin zullen gezamenlijk diverse werken als onder andere: 'I shall love but thee', 'Down by the Sally Gardens' en 'You raise me up' ten gehore brengen. Tijdens een kerstconcert in 2010 traden Apollo en Karin al eens eerder met elkaar op. Tijdens dat concert is destijds al gebleken dat het orkest en Karin een goede match zijn.
Naast de gezamenlijke werken zal het harmonieorkest ook enkele werken afzonderlijk ten gehore brengen zoals; 'La Mula', 'Vidda', 'Viktors tale', 'Hymn tot he Fallen' en 'May it be'. Bij enkele stukken zullen diverse leden van Apollo soleren.
Het concert vindt plaats op zondag 18 november 14.30  uur in schouwburg Ogterop in Meppel. Kaarten zijn inclusief pauzedrankje €15.00 en te bestellen via Ogterop. Donateurs en leden van de vriendenkring van Apollo hebben €2.50 reductie door kaarten te bestellen bij het bestuur of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jeugd Apollo organiseert zelfstandig concert

Jeugdleden zelf een concert laten organiseren. Dat is de opdracht van Ivo Kouwenhoven, componist, dirigent en zeer actief in de jeugdmuziek, aan orkesten in Nederland. Zo kun je de jeugd actief betrekken bij je vereniging. Daarnaast kunnen ze alles zelf bepalen. Lokatie, programma, aankleding. De jeugd van de 120 jarige Koninklijke Muziekvereniging Apollo gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan. 
De eerste bijeenkomst verliep enigszins chaotisch, maar het is ook allemaal niet zo simpel. Er zijn zoveel dingen die je moet regelen. De datum was snel geprikt en de lokatie ook. Maar dat is niet het enige dat geregeld moet worden. Al snel werden er ’subcommissies’ samengesteld voor de flyers, posters, programmaboekjes en persberichten. Over het thema waren ze het snel eens: Popcorn. Daar kun je meerdere kanten mee op. Popmuziek, maar ook filmmuziek waar je popcorn bij eet. Kortom, een top thema! 
Binnenkort is de volgende vergadering waarbij de puntjes op de i worden gezet. Benieuwd naar dit geheel door de jeugd georganiseerde concert? Houd de berichten in de media dan goed in de gaten! De jeugd gaat namelijk zelf aangeven waar en wanneer het is.