Nieuws

Galaconcert Apollo in Ogterop

Op 18 november geeft het harmonie-orkest van Apollo een galaconcert in theater Ogterop in Meppel. Dit concert wordt gegeven met medewerking van de sopraan Karin Hertsenberg. Vanaf donderdag 17 mei om 11:00 uur start de reguliere kaartverkoop. Kaarten voor dit gevarieerde matneeconcert zijn te bestellen via de website van Ogterop.

Jeugd Apollo organiseert zelfstandig concert

Jeugdleden zelf een concert laten organiseren. Dat is de opdracht van Ivo Kouwenhoven, componist, dirigent en zeer actief in de jeugdmuziek, aan orkesten in Nederland. Zo kun je de jeugd actief betrekken bij je vereniging. Daarnaast kunnen ze alles zelf bepalen. Lokatie, programma, aankleding. De jeugd van de 120 jarige Koninklijke Muziekvereniging Apollo gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan. 
De eerste bijeenkomst verliep enigszins chaotisch, maar het is ook allemaal niet zo simpel. Er zijn zoveel dingen die je moet regelen. De datum was snel geprikt en de lokatie ook. Maar dat is niet het enige dat geregeld moet worden. Al snel werden er ’subcommissies’ samengesteld voor de flyers, posters, programmaboekjes en persberichten. Over het thema waren ze het snel eens: Popcorn. Daar kun je meerdere kanten mee op. Popmuziek, maar ook filmmuziek waar je popcorn bij eet. Kortom, een top thema! 
Binnenkort is de volgende vergadering waarbij de puntjes op de i worden gezet. Benieuwd naar dit geheel door de jeugd georganiseerde concert? Houd de berichten in de media dan goed in de gaten! De jeugd gaat namelijk zelf aangeven waar en wanneer het is.

Apollo in een nieuw jasje gestoken door Niek Slomp van COOP

In het 120 jarig jubileum van Apollo zijn de leden door Niek Slomp van COOP Dunnink in de Wijk gesponsord met een nieuw modern Apolloblauw jasje. Tijdens Koningsdag heeft Apollo Niek bedankt voor zijn bijdrage en het nieuwe uniform met trots gepresenteerd aan de inwoners van de Wijk. De leden, maar ook het publiek waren enthousiast over de upgrade van de vereniging!

Voorzitter Lambert Vos koninklijk onderscheiden

Onze voorzitter Lambert Vos is vanmorgen verrast tijdens de lintjesregen van gemeente de Wolden.Onze voorzitter Lambert Vos is vanmorgen verrast tijdens de lintjesregen van gemeente de Wolden.Hij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau!

Sinds 2007 is Lambert Vos voorzitter van de koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Vos is al sinds 1988 bestuurslid van Apollo en eerder ook actief als muzikant. ‘U werd penningmeester en later voorzitter van de jubileumcommissie voor het 100-jarig bestaan. U was ook voorzitter van de bouwactiviteiten in verband met de verhuizing naar een onderkomen in de Brede School’, aldus De Groot, die vaststelde dat Vos de voorzittersfunctie met grote inzet en betrokkenheid uitvoert. Lambert Vos was van 2003 tot 2010 tevens lid van de Klankbordgroep van de Zorgcampus Noorderboog (nu Regiocampus). Van 2002 tot 2011 was Vos voorzitter van de stichting De Wieker Meule, een prachtig rijksmonument uit 1764. ‘Mede dankzij u is er sprake van een hechte samenwerking tussen bestuur en molenaars. U wordt geschetst als bereid tot goed overleg en gedegen. Mede dankzij u zijn subsidies binnengehaald en is het gelukt een tweede maalsteen in de molen te plaatsen.’

Apollo ontvangt € 1.188,53 van Rabobank

Op zaterdag 14 april nam onze secretaris, Henja Keur, deze cheque in ontvangst. Hartelijk dank voor het stemmen en het beschikbaar stellen van het sponsorbedrag door RabobankApollo gebruikt dit voor aanschaf van instrumentarium.