Nieuws

SWE Apollo pakt uit met Triple Concert op 13 oktober

Terwijl voor de meeste personen de vakantie achter de rug is, komt ook het muzikale leven bij de Koninklijke Muziekvereniging Apollo weer in een stroomversnelling.
Tal van activiteiten staan de komende periode op het programma en één ervan is het Triple Concert met medewerking van Popkoor Nameless uit de Wijk/IJhorst en Melody Percussion Band Concordia uit Krimpen aan den IJssel!
Dit optreden in Sporthal De Slenken belooft weer een hoogtepunt te worden in de rijke historie van het Slagwerkensemble. Waar in het verleden al gemusiceerd werd met o.a. Rockband Big John en tevens medewerking verleend werd aan een kerstconcert van Univé in Theater De Meenthe in Steenwijk, pakt het SWE nu weer op verrassende wijze uit!
Een combinatie tussen melodisch slagwerk en zang, zoals nummers van o.a. The Blues Brothers, Normaal, Michael Jackson, filmmuziek en TOTO. De dirigenten van de drie verenigingen zijn er van overtuigd, dat je dit optreden, met meer dan 75 muzikanten op het podium niet mag missen!
De jubileum commissie is druk bezig met de voorbereiding. Zowel muzikaal als op het organisatorische vlak. Het Triple Concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de hoofdsponsoren Hoveniersbedrijf Vellinger uit De Wijk en Betonstaalvlechtbedrijf Bruins uit Staphorst.
De vakantie is voorbij en zowel in Krimpen aan de IJssel als in De Wijk en omgeving wordt alweer druk gerepeteerd. Houd de diverse media in de gaten, want je bent er toch bij op 13 oktober 2018 in Sporthal De Slenken?

Triple concert

Muzikale tour de Wolden

In het kader van het 120 jarig bestaan houdt Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk op 15 september een muzikale tour door gemeente de Wolden. Hierbij doen de musici meerdere dorpen aan die een muziekvereniging huisvesten.
Om 13.15 uur zal Apollo in samenwerking met vereniging Bergklanken voor de kerk in Berghuizen aftrappen. Na dit concert zullen de leden van Apollo doorreizen naar Ruinen om daar op de Brink een gezamenlijk concert te geven met Sempre Sereno en Crescendo om 14.30 uur. Om 15.45 uur staat het volgende concert gepland in samenwerking met Woudklank, DES en Con Amore, dit concert zal plaatsvinden voor het gemeentehuis in Zuidwolde. De concertreeks wordt om 17.00 uur afgesloten in de Wijk voor de molen.
Bij slecht weer zullen we verplaatsen naar binnen locaties welke indien nodig worden gecommuniceerd.
Komt u ook?

Galaconcert Apollo in Ogterop

Op 18 november geeft het harmonie-orkest van Apollo een galaconcert in theater Ogterop in Meppel. Dit concert wordt gegeven met medewerking van de sopraan Karin Hertsenberg. Vanaf donderdag 17 mei om 11:00 uur start de reguliere kaartverkoop. Kaarten voor dit gevarieerde matneeconcert zijn te bestellen via de website van Ogterop.

Jeugd Apollo organiseert zelfstandig concert

Jeugdleden zelf een concert laten organiseren. Dat is de opdracht van Ivo Kouwenhoven, componist, dirigent en zeer actief in de jeugdmuziek, aan orkesten in Nederland. Zo kun je de jeugd actief betrekken bij je vereniging. Daarnaast kunnen ze alles zelf bepalen. Lokatie, programma, aankleding. De jeugd van de 120 jarige Koninklijke Muziekvereniging Apollo gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan. 
De eerste bijeenkomst verliep enigszins chaotisch, maar het is ook allemaal niet zo simpel. Er zijn zoveel dingen die je moet regelen. De datum was snel geprikt en de lokatie ook. Maar dat is niet het enige dat geregeld moet worden. Al snel werden er ’subcommissies’ samengesteld voor de flyers, posters, programmaboekjes en persberichten. Over het thema waren ze het snel eens: Popcorn. Daar kun je meerdere kanten mee op. Popmuziek, maar ook filmmuziek waar je popcorn bij eet. Kortom, een top thema! 
Binnenkort is de volgende vergadering waarbij de puntjes op de i worden gezet. Benieuwd naar dit geheel door de jeugd georganiseerde concert? Houd de berichten in de media dan goed in de gaten! De jeugd gaat namelijk zelf aangeven waar en wanneer het is.

Apollo in een nieuw jasje gestoken door Niek Slomp van COOP

In het 120 jarig jubileum van Apollo zijn de leden door Niek Slomp van COOP Dunnink in de Wijk gesponsord met een nieuw modern Apolloblauw jasje. Tijdens Koningsdag heeft Apollo Niek bedankt voor zijn bijdrage en het nieuwe uniform met trots gepresenteerd aan de inwoners van de Wijk. De leden, maar ook het publiek waren enthousiast over de upgrade van de vereniging!