Nieuws

Big John en SWE Apollo rocken er lustig op los!

Zaterdagavond 12 november waren zo'n 250 bezoekers op het optreden van rockband Big John en het Slagwerkensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk afgekomen en deze werd een mooi en gevarieerd programma voor geschoteld. Met de opening van Let Me Entertain You van Robbie Williams werd het publiek gelijk al verrast. Hierbij liet de combinatie van gitaren, melodisch slagwerk en een koperblazers-sectie, zich gelijk van hun goede kant horen.

Na de spetterende opening bracht Gerben Vos op trompet, ondersteund door het SWE het publiek helemaal in vervoering met het nummer Sorry van Kyteman. En of dat nog niet genoeg was werd ook nog een mooie medley gespeeld van oude Rocknummers uit de jaren '60, waarbij soliste Inge Hooch Antink op sax, zorgde dat de dansvloer optimaal werd benut.
Onder aanvoering van zanger Mario Mos speelde Big John natuurlijk ook nummers uit eigen repertoire, als Hold you Back, Tie your Mother Down en Plush. Ze sloten het gedeelte voor de pauze op eigen wijze af met Walk this Way!
Na de pauze werden nummers gespeeld van Status Quo, Kensington, Volbeat. Dirigent Erik Zweers had hierbij een unieke combinatie gevonden tussen band, SWE en het koperensemble. Nadat de haan drie keer had gekraaid werd een medley van Normaal ingezet, waarbij natuurlijk Vrouw Haverkamp en Oerend Hard niet mochten ontbreken. Na een dankwoord van voorzitter Lambert Vos werd een boeiende avond afgeloten met Smoke on the Water.
Mede door Octopus, die als vanouds het licht en geluid verzorgde kan terug worden gekeken op een geslaagde avond rock muziek met gitaren, melodisch en ongestemd slagwerk en natuurlijk het koperensemble.