Nieuws

Open avond Apollo en Blaasmuziek is Cool!

De Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk organiseert op vrijdagavond 15 juni van 18.00 tot 20.30 uur een open avond in de Brede school in de Wijk. Aan het eind van de open avond wordt het afsluitingsconcert van het project ???Blaasmuziek is Cool!??? gehouden. Hier doen leerlingen van basisschool de Horst aan mee. Iedereen, volwassenen en kinderen, kan tijdens de open avond alle instrumenten uitproberen. Daarnaast is er een randprogramma met onder andere een kleurplaatactie en een knutselhoek. De toegang is gratis.

Blaasmuziek is Cool!
Hoe laat je kinderen zien en meemaken dat het bespelen van een instrument en het spelen in een orkest erg leuk is? Door ze actief mee te laten doen. Dat is de opzet van het nieuwe project ???Blaasmuziek is Cool!???, dat voor het eerst door de Koninklijke Muziekvereniging Apollo wordt georganiseerd. Muziekdocenten van Apollo hebben in samenwerking met de muziekdocent van de Horst muzieklessen gegeven. Tijdens de lessen hebben de leerlingen al kennis kunnen maken met alle instrumenten die bij Apollo te bespelen zijn. En er zijn een aantal liedjes ingestudeerd die de leerlingen samen met de orkesten en de blokfluitleerlingen van Apollo gaan uitvoeren. Het concert wordt gehouden van 19.30 tot 20.30 uur.

Open avond
Voorafgaand aan het afsluitingsconcert organiseert Apollo een muzikale instuif. Tijdens deze open avond kunnen kinderen en volwassenen alle instrumenten uitproberen en wordt er informatie gegeven over muziekles, blokfluitles en lidmaatschap van de vereniging. Behalve instrumenten uitproberen is er een leuk randprogramma met onder meer een  kleurwedstrijd, knutselhoek en ranja.