Apollo geeft muziekles op school

De leden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo geven samen met meester Frank les over muziek op een aantal basisscholen in de regio. Onlangs zijn de leden van Apollo op bezoek geweest bij OBS de Rozenbottel in Koekange. Samen met Meester Frank, (muziekdocent van de school) konden alle leerlingen een parcours afleggen met leuke proefjes die te maken hadden met blaasmuziek. Ook mochten de kinderen op een aantal instrumenten spelen. Het was een geslaagde middag, waarbij er veel geblazen en getrommeld is!

 

Van 10 tot en met 25 juni worden er door de leden van Apollo, samen met Meester Frank ook lessen gegeven in de groepen 4 tot en met 7 van OBS de Horst in De Wijk.
In deze lessen worden er allemaal weetjes verteld over de verschillende instrumenten die bij Apollo te bespelen zijn.
De kinderen moeten onder andere ???paspoorten??? invullen van de dwarsfluit, klarinet, saxofoon, xylofoon, bastuba, hoorn, trompet, en kleine trom.
De kinderen leren op deze manier veel over de instrumenten, waar ze van gemaakt zijn, hoe je er op moet blazen of slaan, en ook bijvoorbeeld hoe groot, en hoe oud ze al zijn.
Op maandag 24 en dinsdag 25 juni, is de afsluiting van de lessen en kunnen alle leerlingen, al deze instrumenten gaan uitproberen!

Muziekles?
Kinderen vanaf groep 4 kunnen starten met blokfluitlessen bij Apollo, en vanaf groep 5 kunnen ze kiezen voor een blaasinstrument of het slagwerk. Deze lessen worden verzorgd door docenten van Scala Meppel, en worden gegeven in de Brede school in
De Wijk. Kijk voor meer informatie op www.apollodewijk.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Foto???s : Kinderen van OBS de Rozebottel proberen de instrumenten, die bij Apollo te bespelen zijn, uit. 

  

Kijk voor meer foto's op de site van OBS de Rozebottel.