Dirigent: Jan Wijenberg

Jan Weijenberg

Jan Wijenberg is geboren op 25 november 1966 te Maastricht. Zoals zoveel muzikanten is hij begonnen bij de plaatselijke muziekvereniging! Daarna ging hij hafadirectie en klarinet studeren aan het Maastrichts conservatorium. Vervolgens naar het Sweelinck conservatorium te  Amsterdam, waar hij klarinet studeerde bij Piet Honingh en basklarinet bij Harry Sparnaay, waarmee hij met onderscheiding is afgestudeerd.

In 1989 begon hij als klarinettist bij de Marinierskapel. Hij stapte in 1993 over als basklarinettist naar de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag.  Sinds de fusie in 2005 is hij basklarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen.

Jan heeft bij diverse orkesten geremplaceerd, o.a het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentieorkest, het Radio Filharmonisch Orkest,  het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij diverse grote producties van Joop van den Ende zoals ”The Phantom of the Opera”.

Als solist heeft hij o.a. gespeeld bij de voormalige KMK, SBO Gaanderen, Orkest van de Belgische Gidsen en de KMKJWF.

Vanaf 1990 is Jan naast muzikant ook als dirigent werkzaam bij diverse orkesten! Op dit moment met veel plezier bij de “Koninklijke Muziekvereniging Apollo”, “Muziekvereniging Harmonie’67” en Muziekvereniging “De Harmonie” Wolvega.