Erik ZweersErik Zweers is geboren en getogen in Hardenberg. Al op zeer jonge leeftijd speelde hij bij de drumband van De Eendracht Hardenberg.
Zoals het in die tijd de gewoonte was leerde je alles van de instructeur en in die tijd was dat zijn eigen vader.
In de jaren 80 van de vorige eeuw werd Erik gevraagd om de slagwerksectie bij muziekverenging Soli Deo Gloria in Ane te ondersteunen en van deze vereniging is hij nog steeds actief lid.

Muziek werd in de familie Zweers dus met de paplepel ingegoten en het was dus ook geen verrassing dat Erik het grootste deel van zijn militaire dienst heeft vervuld bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen als Tamboer en Trombone blazer.

Na zijn diensttijd in 1989 behaalde hij alle slagwerk diploma’s en ging de conservatorium studie volgen en gaf les aan leerlingen van diverse slagwerkgroepen
Het bleek al gauw dat opleiden van leerlingen heel veel plezier gaf en mede daarom werd in 1996 een start gemaakt met “Drum & Slagwerkschool Erik”
In al de jaren heeft Erik al bij vele slagwerkgroepen gedirigeerd en hij is al sinds december 2007 dirigent bij ons slagwerkensemble.
Vol enthousiasme en boordevol ideeën is hij de grote animator voor het slagwerkensemble en heeft daarom al veel mogen genieten van vele muzikale hoogtepunten.

Naast het dirigeren zijn er verscheidene composities en arrangementen van zijn hand verschenen, welke door het hele land door muziekverenigingen worden uitgevoerd.