Ilona Slomp

Ilona SlompIlona Slomp is op 7-jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen bij de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Na een jaar muzikale voorbereiding koos zij er voor om klarinet te leren spelen. De klarinetlessen volgde Ilona bij het Regionaal Instituut voor Muzische Vorming (tegenwoordig Scala) in Meppel, bij Liesbeth Klok. Na ongeveer een jaar lang klarinetlessen te hebben gevolgd, ging ze spelen bij het jeugdorkest van Apollo en later bij het A-orkest van de zelfde vereniging.

Op 14-jarige leeftijd werd Ilona aangenomen bij het Drents Jeugd (harmonie) Orkest, waar zij tot haar twintigste jaar met veel plezier gespeeld heeft. Ook heeft Ilona aan veel solistenconcoursen deelgenomen, waaronder het Prinses Christina Concours in Groningen.

Tijdens haar studie Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) nam ze de beslissing om van haar hobby haar werk te maken. Nadat Ilona deze studie afgerond had werd ze op 19-jarige leeftijd aangenomen in het eerste jaar van het conservatorium in Zwolle bij klarinetdocent Frans de Jong. Ilona is als docerend musicus afgestudeerd in 2005.

Verder is Ilona werkzaam geweest als remplacant bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen en bij verschillende verenigingen in Noord en Oost-Nederland.

Momenteel is Ilona werkzaam bij twee verenigingen, zowel blokfluit-, AMV-, klarinet- en saxofoondocent. Ook staat Ilona voor het leerlingenorkest van Voorwaarts, Zwartsluis.

Verder heeft zij met 3 studiegenoten een klarinetkwartet opgericht, genaamd Kla-vier.
Daarmee geven zij regelmatig concerten voor diverse gelegenheden, of organiseren klarinet-dagen voor klarinettisten uit de regio.