Voorjaarsconcert 29 maart 2014

Er was eens...zo luidt het sprookjesachtige thema van het jaarlijkse Voorjaarsconcert op 29 maart van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Dit jaar steekt de vereniging het concert in een speciaal jasje. Samen met de kinderen uit groep 6,7 en 8 van obs de Horst uit de Wijk, obs de Rozenbottel uit Koekange en obs de Iekmulder uit Ijhorst gaan het harmonie-orkest en het jeugorkest op de film-en sprookjestour.

Van Rapunzel en Disney tot de Cupsong die tijdens een muziekles in de klas geleerd wordt aan de kinderen van de basisscholen. Apollo organiseert ook voor de basisschoolkinderen een verhalenwedstrijd. Uit elke groep worden er vijf winnende verhalen gekozen. De schrijver van het mooiste verhaal van de school mag deze voor(laten)dragen tijdens het concert. Het verhaal moet uiteraard beginnen met ???Er was eens??? en eindigt met de zin???en ze leefden nog lang en gelukkig???.

Het slagwerkensemble sluit de avond met sproojes en Disneymuziek af. Het concert begint om 19.30 uur. Entree is voor mensen vanaf 16 jaar vijf euro, onder de 16 jaar mag je gratis naar binnen. De basisschoolleerlingen van de groepen 6 t/m 8 mogen ǸǸn ouder gratis mee naar binnen nemen. Voorafgaand aan het concert is er een muzikale instuif voor de kinderen. Kinderen kunnen hier onder andere raden hoeveel noten er in een muziekstuk zitten en andere (muzikale) spelletjes spelen.