Slagwerk-ensembles uit De Wolden presenteren zich.

Groot Slagwerk-Event op zaterdagavond 28 mei in Ruinen.

Nieuw elan bij de muziekverenigingen in De Wolden heeft er twee jaar geleden voor gezorgd Poster slagwerkevent 2016dat de slagwerkers van de verenigingen elkaar hebben gevonden in het gezamenlijk organiseren van een slagwerkfestival. Initiatiefnemer en voortrekker is Marcel Drogt van Apollo. Alle verenigingen in De Wolden hebben hun schouders eronder gezet. De malletbands van Apollo (De Wijk), De Bergklanken (Berghuizen), Crescendo (Ruinen) en DES (Linde) zullen de klankrijke mogelijkheden van het melodisch slagwerk showen. Zo kunnen zij met hun xylofoons, marimba???s, vibrafoon, klokkenspel en pauken de klankkleur van een heel orkest neerzetten. Woudklank (Zuidwolde) neemt, net als Con Amore (Veeningen), met een niet-melodische slagwerkgroep deel aan deze happening. Door omstandigheden lukt het Sempre Sereno (Ruinerwold) dit jaar niet een optreden te verzorgen maar de leden zijn wel actief betrokken bij de organisatie.

De avond wordt spectaculair geopend door alle deelnemers gezamenlijk met ???Concert Intrada???. Nog indrukwekkender zal het concert door alle deelnemers met elkaar worden afgesloten met het spelen van ???Carnaval de Paris???. Dat belooft wat! Warm aanbevolen dus!
Met dit staaltje van samenwerken van de verschillende dorpen zet de organisatie in cultureel opzicht De Wolden als ǸǸn geheel neer. Dat verdient uw aanwezigheid.


Slagwerk-Event Muziekverenigingen De Wolden
Sporthal De Marse te Ruinen
Meester Harm Smeengestraat 54
Zaterdag 28 mei, 19.30 uur (zaal open 19 uur)
Volwassenen ???5,=; t/m 12 jaar ???2.50