Bestel kaarten Queen

Slagwerkensemble Apollo uit de Wijk houdt van veelzijdigheid!

Het Slagwerkensemble van de bijna 120 jarige Koninklijke Muziekverenging Apollo doet op zaterdag 22 april 2017 mee aan het Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). Dit evenement, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd, vindt plaats in de Veluvine in Nunspeet.
Nadat in november 2016 een succesvol optreden met Rockband Big John uit de Wijk was afgerond, waarbij de gillende gitaren van de band en de opzwepende klanken van het SWE elkaar op een uitstekende wijze vonden, was het tijd voor een nieuwe uitdaging in 2017.
Een aantal jaren geleden was het SWE ook al eens actief op het ONSK en toen de mogelijkheid zich weer voordeed om voor de editie van 2017 uit te komen in de Basisklasse, waren alle leden en dirigent gelijk enthousiast!
Mede door de vele tempowisselingen, diversiteit in klanken en tempi, ligt er een mooie uitdaging om het nummer “Elements” te spelen. Dit nummer is speciaal door Martijn Oostra gecomponeerd voor het ONSK en zal in de basisklasse worden gespeeld door 11 andere slagwerkgroepen. Het optreden wordt dan beoordeeld door een deskundige jury en de vereniging die het hoogst aantal punten scoort, mag zich Nederlands kampioen noemen.
Al met al weer een evenement om naar uit te kijken, waarbij het SWE, onder leiding van dirigent Erik Zweers, zich weer van haar veelzijdige kant laat zien.