Onvergetelijke ervaring in Amsterdam voor Apollo

De Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk kan weer een hoogtepunt toevoegen aan de erelijst. Afgelopen zaterdag speelden de leden van Apollo tijdens de officiǮle opening van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum opende na tien jaar renoveren, restaureren en verbouwen weer de deuren. Koningin Beatrix heeft het museum officieel geopend.

Voorzitter Lambert Vos: "Dit was een onvergetelijke ervaring. Samen met twaalf andere orkesten uit alle andere elf provincies en een orkest van de Nederlandse Antillen hebben we deel mogen nemen aan deze officiǮle opening. Om vijf uur 's ochtends vertrok de bus met leden van Apollo naar Amsterdam. Alle twaalf orkesten moesten namelijk vanaf zeven uur samen repeteren op het Museumplein.???

 

 

Opening

 

Rond het middaguur was de officiǮle opening. Vanuit de Passage kwamen de muzikanten het Museumplein op lopen en vormden een haag voor koningin Beatrix. Apollo speelde tijdens de opening de Drenthe mars. Samen met de andere orkesten speelde Apollo daarna de "Fanfare for the Common man". Na dit gezamenlijke stuk liep Koningin Beatrix over een oranje catwalk het Museumplein op om de officiǮle opening te verrichten. 


Trots
"Als afsluiter van de dag hebben de leden van Apollo een rondvaart gemaakt door de Amsterdamse grachten. Ik ben trots dat Apollo de provincie Drenthe ook tijdens dit unieke moment mocht vertegenwoordigen. In 2002 mocht Apollo een soortgelijk optreden geven tijdens het huwelijksfeest van kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima in de Arena" besluit Lambert Vos.

 

Klik hier voor onze opkomst op de oranje loper.