Bestel kaarten Queen

Voorjaarsconcert Koninklijke Muziekvereniging ‘Apollo’ de Wijk

Zaterdagavond 2 maart stond sporthal de Slenken in de Wijk in het teken van muziek; de hele vereniging was vertegenwoordigd om hun werken ten gehore te brengen.
Voor een volle zaal begon het jeugdorkest van de vereniging met hun reis om de wereld. De presentatie werd gedaan door een aantal jonge muzikanten van het jeugdorkest zelf en zo begin de reis in De Wijk; beginnend met een inspeel werk de “royal fanfare’ naar het Chinese poppentheater om vervolgens bij te komen van deze verre trip met de ‘Lazy Blues’. Daarna volgde nog een bezoek aan Sofia. De kinderen speelden dit alles vol enthousiasme onder leiding van dirigente Ilona Slomp-Vlietstra en de trotse ouders, familieleden en vrienden in de zaal waren zeker onder de indruk van hun spel.
Daarna vervolgende het slagwerk ensemble o.l.v. Erik Zweers het programma, waarin we onder meer konden genieten van het ‘Folk Festival’, ‘Challenge at Concert’, ‘Rain Man’ met een solo van fluitiste Esther Oosterhuis, wat een hele mooie combinatie bleek. ‘’Eternal Persuit’ was een prachtig slotwerk van een heel goed samenwerkend, dynamisch ensemble.
Na de pauze ging het jeugdorkest er nog weer even goed voor zitten en hebben nog een paar nummers gespeeld waaronder ‘de Asia Rock’ en de ‘Funeral March’.
Daarna bracht het harmonie orkest, ditmaal voor de laatste keer gedirigeerd door de vertrekkende dirigent Lute Hoekstra, de ‘Italian Rhapsody’ en de ‘Valdres mars’ ten gehore. De avond werd afgesloten met het swingende ‘New York, New York’ en de meezingers van onze legendarische volksheld Andre Hazes Sr. met ‘Een heleboel Hazes’. Mooi vertolkt en gezongen door de presentator van deze avond en zanger Chris Kroezen.
Een bijzonder moment was toch wel dat de nieuwe dirigent van het orkest Jan Wijenberg het dirigeerstokje overnam van Lute Hoekstra. Na 13 jaar onder zijn leiding had het orkest al op een eerder moment op passende wijze afscheid genomen van hem. Zo kon het publiek deze avond al even kennis maken met de nieuwe muzikaal leider.