SWE Apollo gaat de grenzen over

Op uitnodiging van het Slagwerkensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen, verleende het SWE Apollo haar medewerking aan de slagwerkdag, dat voor de vierde maal werd georganiseerd.

Na een hartelijk ontvangst door dirigent Mike de Geest van Huissen werden de instrumenten uitgeladen voor het repeteren van het finalestuk, welke op het eind van de avond door alle drie deelnemende verenigingen gezamenlijk zou worden gespeeld.

Nadat de presentator de vele aanwezigen had verwelkomd, volgde voor de pauze een gevarieerd programma van de slagwerkgroepen uit Diepenveen en Huissen. In de pauze werden de instrumenten van SWE opgesteld en met een spetterende start was de aandacht van het publiek getrokken.
Onder bezielende leiding van dirigent Erik Zweers, werd alles uit de kast getrokken, van een Medley van ABBA, tot aan African Symphony. Als je je ogen dicht deed, waande je je in donker Afrika met op de achtergrond het indringende ritme van de djembé ‘s.
Het optreden werd afgesloten met een toegift en staande ovatie, maar dit betekende nog niet het einde van de avond.

Alle muzikanten van de drie verengingen zochten een plekje op en als spetterende afsluiting van de avond werden beide muziekstukken gespeeld, welke ’s middags werden ingestudeerd!
Al met al een zeer geslaagd muziekfestijn, waarbij samenwerking en gezelligheid hoog in het vaandel stonden!