Bestel kaarten Queen

Jubilarissen in het zonnetje gezet door Apollo

Vier jubilarissen, bij elkaar opgeteld goed voor maar liefst 180 jaar muziek, werden afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet door de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk. Wim van Braam en Petra Katoele maken al 40 jaar muziek bij Apollo. Voorzitter Lambert Vos en Jan Lankhorst zelfs al 50 jaar, waarvan de laatste al die 50 jaar bij Apollo. Na een korte persoonlijke speech ontvingen ze het speldje en de bijbehorende oorkonde namens de KNMO. Apollo is blij met zulke trouwe leden.

Dit alles vond plaats tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert in een goed gevulde Sporthal De Slenken in De Wijk. Zoals gebruikelijk treedt tijdens dit concert de gehele vereniging op. Van de beginnende blokfluiters tot de ‘oude rotten’ in het Harmonieorkest. Allemaal krijgen ze een podium.

Dankzij de instroom van jeugdleden is er naast het jeugdorkest ook een opstaporkest gestart. Heel knap om te zien hoe dirigente Ilona Slomp de jeugd al binnen een paar repetities samen kan laten spelen in een echt orkest. Het jeugdorkest beschikt, naast enthousiaste muzikanten, ook over echte presentatie-talenten. De kinderen kondigden namelijk zelf hun nummers aan. Dat deden ze zeer professioneel en ze konden dan ook rekenen op een groot applaus vanuit het publiek.

Het slagwerkensemble, onder leiding van Erik Zweers speelde meerdere goed in het gehoor liggende nummers. De herkenbare ABBA medley en Queen in concert werden zeer goed door de toeschouwers ontvangen. Het Harmonieorkest, onder leiding van Jan Wijenberg, speelde als laatste en had verschillende stijlen voor het publiek in petto. Het werk The Ghost Ship, was erg imposant waarbij je, als je je ogen sloot, een schip vol met geesten aan zag komen varen. De mooie volle harmonieklank, aangevuld met het muzikale geweld vanuit de slagwerksectie, vulde de sporthal en wist de aanwezigen van het begin tot het eind te boeien. De luchtige Glenn Miller
medley maakte de avond compleet en liet zien dat het orkest over veel muzikaal talent beschikt. Een swingend einde van een muzikale avond!