Bestel kaarten Queen

Koninklijke Apollo speelt met Kerstmis op RTV Drenthe

De Wijk – Het wordt een bijzondere kerst dit jaar. Waar de mensen normaliter volop genieten van sfeervolle kerstconcerten, blijven muzikanten en publiek dit kerstfeest thuis. Toch kan dit jaar ook thuis vanaf de bank genoten worden van kerstmuziek. De muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Apollo presenteren in samenwerking met RTV Drenthe ‘Kerst aan de Reest’, een muzikaal kerstverhaal dat wordt uitgezonden op eerste kerstdag om 17.10 uur, 20.15 uur en 22.15 uur.

Carolien van Braam is de initiatiefnemer van het project. „Al voor de tweede coronagolf hebben wij als vereniging besloten om onze verantwoordelijk te nemen en voorlopig niet meer te repeteren. Dit betekent dan helaas ook dat een aantal concerten, waaronder het kerstconcert, niet door konden gaan. Omdat muziek en kerst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, vonden we dat er toch iets georganiseerd moest worden. Bij ons thuis aan de keukentafel ontstond het idee voor Kerst aan de Reest. Met dezelfde insteek als The Passion, het verhaal afgewisseld met muziek, maar dan uiteraard met het kerstverhaal als leidraad. Al gauw kreeg het idee steeds meer vorm en hadden we al een heel goed beeld hoe we dit zouden kunnen uitvoeren”, vertelt ze.

De mensen van Apollo hebben het idee voorgelegd aan RTV Drenthe en zij waren direct erg enthousiast. „Ze ondersteunen dit soort kleine projecten graag. In slechts een paar weken tijd hebben we samen met een klarinetkwartet, saxofoontrio en fluitduo een mooi muzikaal programma samengesteld.”

Een enthousiaste vertelster was snel gevonden en op zaterdag 12 en zondag 13 december waren de opnamen in en rond de protestantse kerk IJhorst – de Wijk. „Op dat moment viel alles samen. Het was ook zo prachtig om te zien hoe de muzikanten genoten van het samenspelen. Het belooft een prachtige totaalervaring vol kerstsferen, troost en warmte te worden.”

‘Kerst aan de Reest’ wordt op vrijdag 25 december om 17:10, 20:15 en 22:15 uur uitgezonden op RTV Drenthe.

Bron: https://de-wolden.nieuws.nl/