Vacature dirigent harmonie-orkest

De leden van het harmonieorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo De Wijk (Drenthe) zoeken een inspirerende dirigent, die kan boeien en binden en het orkest op muzikaal niveau kan verrijken.

Wie zijn wij?
Koninklijke Muziekvereniging Apollo De Wijk is een veelzijdige vereniging die bestaat uit een blokfluitgroep, opleidingsorkest, jeugdorkest, slagwerkensemble en een harmonieorkest. De leden van het harmonieorkest komen deels uit het eigen dorp, maar het orkest heeft ook grote aantrekkingskracht op muzikanten uit de omliggende regio. Met de ongeveer 50 leden heeft het orkest een complete bezetting. Het orkest kent een diverse samenstelling qua leeftijd, niveau en ambitie. Apollo is een vereniging met een rijke traditie: komend jaar vieren we op grootse wijze het 125-jarig jubileum.

Het orkest wil zich profileren met uitdagende harmoniemuziek, waarin de klankkleur van het orkest en de muzikaliteit van de leden tot haar recht komt. Ook meerdere ensembles – bestaande uit leden van het orkest – verlenen geregeld medewerking aan concerten en optredens.

Tot ver buiten De Wijk is Apollo een begrip. Zo heeft het orkest in het verleden unieke muzikale bijdragen geleverd aan het huwelijk van koning Willem Alexander en koningin Maxima (2002) en de heropening van het Rijksmuseum (2013). Tenslotte kan ook de succesvolle deelname aan het muziekfestival op Borkum (2018) genoemd worden.

Het orkest begeleidt regelmatig bekende artiesten als meegewerkt wordt aan grootse concerten. In de afgelopen tien jaar is vier keer meegewerkt aan Rabo Regio Concerten, waarbij het orkest – naast eigen werk - grote artiesten in een avondvullende show heeft begeleid.

Apollo neemt tevens een centrale plaats in binnen de samenleving van De Wijk.
Activiteiten binnen de gemeenschap worden muzikaal opgeluisterd (optochten tijdens het dorpsfeest, Sint-Maarten, Sint-Nicolaas en de aubade tijdens Koningsdag) en ook is er jaarlijks het voorjaarsconcert, waarbij de gehele vereniging zich presenteert aan donateurs en overig publiek.

Wilt u alvast een muzikaal voorproefje om de veelzijdigheid van het harmonieorkest te ontdekken? Bekijk dan hier een compilatie van meerdere concerten.

Wie zoeken wij?
Het harmonieorkest zoekt een inspirerende dirigent (m/v) die zich thuis voelt in boven beschreven schets van het orkest én graag nieuwe muzikale uitdagingen met ons aangaat. Kortom, bent u de dirigent die:

  • muzikanten met verschillende leeftijden, niveaus en ambities door vakkundigheid kan boeien, motiveren en binden;
  • energiek, enthousiasmerend en duidelijk is;
  • op constructieve wijze aandacht heeft voor een effectieve repetitie, waarbij alle leden worden geprikkeld;
  • muzikanten op een positieve manier weet uit te dagen en hierbij ook mensen durft aan te spreken en opbouwende feedback kan geven, zodat de leden en het orkest het beste uit zichzelf kunnen halen;
  • communicatief competent is, en kan samenwerken met: leden, bestuur, muziekcommissie en professionals/artiesten;
  • tijdens optredens een presentator kan zijn richting publiek;
  • de beschikking heeft over een uitgebreid (muzikaal) netwerk;
  • creatief is en een muzikale programmering kan verzorgen die past bij het doel om interessant te zijn voor muzikanten én publiek;
  • een afgeronde opleiding HaFaBra-directie heeft, ofwel een aantoonbaar gelijk niveau;
  • thuis is in een breed scala van muziekstijlen, zowel klassiek als licht.

Praktische informatie
Het harmonieorkest repeteert op de dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in een prachtige oefenlocatie in de Brede School van De Wijk, waarin de vereniging ook haar eigen onderkomen heeft (bar, vergaderruimte, muziekbibliotheek).

Sollicitatieprocedure
Zijn wij het orkest waar u naar zoekt en zoeken wij u? Stuur dan uiterlijk 6 december 2022 een CV inclusief motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op basis van een selectie door de Benoemings- en Adviescommissie (BAC) worden er in januari 2023 sollicitatiegesprekken gevoerd en proefdirecties gehouden. Tevens kunnen er referenties worden opgevraagd.

Heeft u vragen over deze vacature dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..